Συγγραφέας Έρευνας: Τζίμα Γεωργία & Μαρνέλος Άγγελος, Ρεφλεξολόγοι. Έτος 2007.
Η Παρουσίαση της Έρευνας έγινε στην 6η Ημερίδα Ρεφλεξολογίας το 2007 στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου.
Ας δούμε πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος οργανισμός και θα μοιραστούμε μία πληροφορία που αφορά την αντιστοιχία δοντιών – ζωτικών οργάνων – μέρη του σώματος που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τη Ρεφλεξολογική έρευνα.
Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα πολύπλοκο σύστημα το οποίο αυτοελέγχεται, αυτοσυντηρείται και αυτοθεραπεύεται.
Η φύση το έχει δημιουργήσει με σοφία κάνοντάς το ευκίνητο μέσω των μυών – αρθρώσεων και των συνδέσμων. Η κίνηση το δυναμώνει και το ενεργοποιεί.
Παράγει και μετατρέπει σχεδόν μόνο του όλα όσα χρειάζεται για να ζει και να είναι ενεργό και αποδοτικό. Ό,τι λαμβάνεται από την στοματική κοιλότητα, διασπάται και διανέμεται στον οργανισμό μέσω του κυκλοφορικού συστήματος. Ό,τι δεν του είναι χρήσιμο αποβάλλεται μέσω του εντέρου, του δέρματος, των νεφρών και των πνευμόνων.
Το ήπαρ είναι ένα εξειδικευμένο χημικό εργαστήριο, που αποτοξινώνει τον οργανισμό. Επιπλέον το σώμα μπορεί να αυτοεπισκευάζεται από τραυματισμούς όταν οι βλάβες που έχει υποστεί δεν είναι ανεπανόρθωτες.
Αποτελείται από ένα πολύπλοκο δίκτυο δεδομένων το οποίο στηρίζεται στη σύνδεση εκατομμυρίων νευρικών κυττάρων.
Με τη βοήθεια του νευρικού συστήματος και των ορμονών ο εγκέφαλος επικοινωνεί με το σώμα και ρυθμίζει όλες τις διεργασίες. Συντονίζει, μαθαίνει, αποθηκεύει, κάνει τον άνθρωπο δημιουργικό, όμως του υπενθυμίζει και τη θνησιμότητά του.
Προστατεύεται με το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια σε οποιοδήποτε ξένο οργανισμό όπως ιοί, μύκητες, βακτήρια και επιτίθεται για να τα εξουδετερώσει.
Όμως για να μπορέσει να επιβιώσει και να διαιωνιστεί ως είδος, έχει ανάγκη από αγάπη και έρωτα.
Χρειάζεται σωματική και ψυχική ισορροπία μέσα σε ένα όμορφο και φυσικό περιβάλλον.
Όταν κάτι από τα παραπάνω σταματήσει να λειτουργεί φυσιολογικά, τότε χάνεται η ομαλότητα της λειτουργίας του οργανισμού και το σώμα νοσεί.
Η Ρεφλεξολογία ως μία ολιστική – συμπληρωματική μέθοδος υγείας, στηρίζεται στην ισορροπία των παραπάνω λειτουργιών του οργανισμού και δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν την αυτοΐαση.
Η σημερινή Ρεφλεξολογία αποδίδεται στη φυσιοθεραπεύτρια Eunice Ingham, η οποία διαχώρισε τις ζώνες απ’ τα αντανακλαστικά σημεία των ποδιών και μετέφερε την ανατομία του σώματος στα πέλματα.
Με την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών σημείων επηρεάζεται ολόκληρη η ενεργειακή ζώνη δημιουργώντας ομοιόσταση, δηλαδή φυσική ισορροπία.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η θεωρία του ιατρού βελονιστή Voll……. που υποστηρίζει ότι σε κάθε δόντι αντιστοιχεί ένα ζωτικό όργανο ή μέλος του σώματος.
Γνωρίζοντας ότι η Ρεφλεξολογία βασίζεται και σε αντιστοιχίες οργάνων – μελών του σώματός μας, δεχθήκαμε αυτήν την πληροφορία για πιθανή βοήθεια σε μία Ρεφλεξολογική συνεδρία.
Διδαχτήκαμε να είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ιδέα για τη συλλογή πληροφοριών. Σύμφωνα με τη θεωρία του Voll, όταν ένα μέρος του σώματος νοσεί, νοσεί και όλο το σώμα.
Έτσι λοιπόν όταν ένα δόντι μας έχει κάποιο πρόβλημα, πιθανόν – ίσως – μπορεί να υπάρχει ένα μπλοκάρισμα και σε ένα αντίστοιχο μέρος του σώματός μας. Για παράδειγμα, έχοντας πρόβλημα στον κεντρικό τομέα, πρώτο δόντι από τη μέση γραμμή του προσώπου ο Voll υποστηρίζει ότι ίσως υπάρχει ενεργειακό μπλοκάρισμα στο ουρογεννητικό σύστημα, στο αυτί ή στον μετωπιαίο κόλπο.
Για εμάς, αυτή η πληροφορία είναι πολύ σημαντική, διότι έχοντας αναφορά για ένα παθόν δόντι, ελέγχουμε ενεργοποιούμε το αντανακλαστικό σημείο του δοντιού και ελέγχουμε / ενεργοποιούμε και τα ανακλαστικά σημεία των αντίστοιχων οργάνων του.
Να τονίσουμε εδώ ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και αυτή η πληροφορία μας δόθηκε για ερευνητική χρήση.
Οι θεραπευτές εκπαιδεύονται να διαβάζουν τα σωματικά σήματα αλλαγής της ενέργειας και να αποκαθιστούν την αρμονία για την εξισορρόπηση του οργανισμού πριν επέλθει η ασθένεια.
Ευχαριστούμε:
Πηγές:
Υπεύθυνος Καθηγητής: Ευφροσύνη Μάρδα, ρεφλεξολόγος.